מכיכר שירוקה, פונים ליד קצהו הימני של ה'אלטה שול' ימינה לצד מערב ונכנסים לחלקו הסופי של רחוב יוזפה.
בימי הביניים נקרא רחוב יוזפה רחוב סוחרי הבדים Clothiers' street. עם התפתחות היישוב היהודי, הוחלף שמו לרחוב היהודים Ul. Żydowska שגבל באזור הנוצרי והמעבר בין האזור היהודי לאזור הנוצרי היה דרך שער. במחצית השנייה של המאה ה – 18, בתקופת שלטונו של הקיסר יוזף השני, שונה שם הרחוב ליוזפה כאות הוקרה לביקורו בקז'ימייז'. ברחוב יוזפה מס. 9-11 היה לפנים מנזר לטראני וביוזפה 20, בית ספר אזורי.

יוזפה 42 Josefa
שמו של הת'ת כתוב באותיות עבריות בחזית הבניין: ת'ת קובע עיתים לתורה.
תלמוד התורה ת'ת נוסד בשנת 1810 בתוך בניין שנבנה לאחר 1773. לאחר 5 שנים בשנת 1815, נוסף בו חדר תפילה אורתודוכסי ושמו "בית התפילה האורתודוכסי של ר' אהרון קלאוס".
יוזפה 38 Josefa
בית הכנסת נבנה בשנים 1563-1566 ע'י פליטים יהודים מצ'כיה והוא למעשה תעתיק של בית הכנסת 'הגבוה' בפראג, שגם בו התפללו בקומה השנייה ומכאן בא שמו 'הגבוה' כלומר, התפילה מתרחשת בחלקו הגבוה של הבניין.
הכניסה לבית הכנסת נעשית דרך יוזפה 40 Josefa. מבחינת לוח הזמנים, בית הכנסת 'הגבוה' היה השלישי שנבנה בקז'ימייז' לאחר בית הכנסת ה'ישן' ובית הכנסת של הרמ'א. מיקומו של בית הכנסת בצמוד לבניינים אחרים, לא אפשר את הרחבתו

בית הכנסת הורחב בראשית המאה ה – 20. הרחבה זאת התאפשרה תודות להריסת בית של פליקס שעמד מצידו המערבי בפינת הרחובות יוזפה/יקובה. בשנת 1790 הוריש אליהו הרשלוביץ את הבית שהיה בבעלותו לחברת 'נר תמיד' של בית הכנסת 'הגבוה'. הבית נהרס ונבנה מחדש ובשנת 1900 נבנתה בו עזרת נשים ואולם תפילה נוסף שחוברו לבית הכנסת 'הגבוה' בעזרת פתחים בקירו המערבי.
בשנת 1966, שופצו שני הבניינים ונמסרו לסניף הקרקובאי של החברה לשיקום עתיקות.
לפני כשנתיים, שונה ייעוד המבנה וכיום הוא מהווה חלק ממוזיאון קרקוב ומתעד את חיי היהודים בקרקוב לפני המלחמה.
בקומה השניה של בניין בחצר הבית ביוזפה 40 גרה משפחת פולניצר וכך מעיד יחזקאל פולניצר: "היה זה בית בן שתי קומות ובראשן עליית גג. בקומה השנייה של הבניין, היה בית כנסת קטנטן בגודל של כ 25 מ'ר. בית הכנסת היה נקי מאוד והמתפללים היו אנשים חילונים ומסורתיים. קראו להם : דאיטש מלשון דויטשר כלומר גרמנים. כינוי זה דבק בהם, משום שיהודים דתיים לבשו קפוטה שהוא מעיל ארוך ואילו היהודים החילוניים, היו מגולחים ולבשו מעיל כפי שהיה מקובל אז באירופה.
שמש בית הכנסת , יהודי נמוך מאוד, גר למעלה בעליית הגג ואת דלת בית הכנסת בקומה השנייה, נעל על סוגר ובריח. לעיתים ניסיתי כמו ילד קטן להיכנס ולהתגנב פנימה, אך לא תמיד הצלחתי ופעמים רבות הוא לא הכניס אותי.
יהודי נוסף שגר בבית שלנו היה שפינגאר. יהודי נמוך קומה שניהל חנות קטנה בתוך כוך, ובה מכר את משקה המאט, רגל קרושה ומזטים שונים. הייתה לו דרך מיוחדת להורדת המאכלים המבושלים מן המטבח שבדירתו בקומה העליונה, לחנותו שבקומת הקרקע. הוא התקין צינור ארוך ובעזרתו הובלו המאכלים המבושלים מן המטבח למעלה, לחנות שבתוך הכוך למטה.
בדירתו של שפינגאר, היה אולם גדול מאוד ובשבתות בשעת הסעודה השלישית, התמלא האולם באורחים שמילאו את החלל בריקודים ושירים. משפחה נוספת שגרה בבניין הייתה משפחת הורוביץ".
JGuide KR JO SY 1S
Kalman Epstein's Prayer house בית התפילה על שם קלמן אפשטיין
Jezefa רחוב יוזפה 33
את בית התפילה הקים ר' אהרון אפשטיין על שמו של אביו ר' קלמן קלונימוס אפשטיין. ר' קלמן היה תלמידו של ר' אלימלך מליז'נסק וחברו של החוזה מלובלין והוא זה שהביא את רעיון החסידות לקרקוב. ר' קלמן שבא מהעיירה ניישטאט, התפלל בבית המדרש של 'המגלה עמוקות'. צורת תפילתו הקולנית והמתבלטת ברוח החסידות, הביאה לכך שהוא גורש מבית המדרש. לאחר גירושו, הוא הקים ביחד עם קבוצת חסידים 'שטיבל' ובו הנהיגו שינויים בתפילה ברוח החסידות. השינויים עוררו התנגדות ב'עיר היהודים' משום שהתקופה הייתה תחת הרושם השלילי שהותירה התנועה הפרנקיסטית והקהילה והרבנות בקרקוב הטילו חרם על החסידים ברוח קהילות וילנא. למרות החרמים והרדיפות, הצליחו החסידים להחזיק מעמד אולם בשלב מסויים, נאלצו להעתיק את משכנם אל מחוץ ל'עיר היהודים'.
ר' קלמן אפשטיין נשא בכל שבת את דבר פרשת השבוע אל חסידיו ובנו ר' אהרון קבצם בספר 'מאור ושמש' שהיה אחד מספרי היסוד של החסידות. לאחר פטירתו של ר' קלמן בשנת 1823, מילא את מקומו ר' אהרון כמנהיג החסידים בקרקוב עד מותו בשנת 1882.
JGuide KR JO PL 0S
חנות הביצים הסיטונאית של אדון קולין Kolin's eggs wholesale shop
יוזפה 13 Josefa
ארבעה ילדים היו לה למשפחת קולין מקרקוב.
הלנה הבכורה, רוז'ה רחל, הנק ובן הזקונים ליאון או לאצ'ו בפי חבריו. בית המשפחה שכן בשירוקה 14 ברובע היהודי בקז'ימיז', ופרנסת המשפחה התבססה על בית המסחר הסיטונאי לממכר ביצים ברחוב יוזפה 13. אדון קולין נהג לפתוח את חנותו פעמיים – שלוש בשבוע בשעות הבוקר כדי לחלק ביצים ללקוחותיו השונים בעיר, ובשאר הזמן החנות הייתה סגורה.
הלנה נישאה לרובינשטיין, עברה לאוסטרליה ועם קרם מיוחד שאמה נהגה לרקוח ואותו נתנה לה עם נסיעתה לאוסטרליה, החלה את מעצמת 'הלנה רובינשטיין'.
רוז'ה חברת תנועת 'עקיבא' בקרקוב, עלתה ארצה עם גרעין התנועה וייסדה עם חבריה את קיבוץ נווה איתן בעמק בית שאן. הקימה בקיבוץ משפחה וחיה בו עד יום מותה.
הנק, חבר הנהגת 'עקיבא' בקרקוב, למד בבית הספר התעשייתי בעיר, סיים תואר הנדסאי במגמת כימיה ולימים היגר לארה'ב והשתלב ככימאי בפירמה של אחותו 'הלנה רובינשטיין'.
לאצ'ו, חבר 'עקיבא' סיים את לימודיו התיכוניים בעיר, עזב את התנועה ודרכו נפרדה מדרכם של חבריו ב'עקיבא', בני גילם של שימק דרנגר, יוסטינה, אהרון ליבסקינד ואחרים. הוא נספה בשואה עם הוריו, מר וגב' קולין.